Aalstar haalt oude coach (65) terug als hoofdtrainer

dinsdag 9 april 2019 - 05:42
Adel Mouchalleh
Archieffoto: spelers mikken op het net tijdens een basketmatch
Foto: Belga
Basketbalclub Aalstar heeft een oude bekende aan zijn sportieve staf toegevoegd: Tony Van den Bosch (65) neemt minstens tot het einde van het seizoen de taak als headcoach op zich. Aalstar staat pas 7e in de competitie.

Het gaat de laatste tijd niet goed met basketbalploeg Okapi Aalstar. Onlangs werd coach Jean-Marc Jaumin al op straat gezet, maar ook die stap heeft geen verbetering gebracht. "Na het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc Jaumin heeft Aalstar de spelers op hun plichten en verantwoordelijkheden gewezen, gevolgd door individuele gesprekken in de hoop opnieuw energie, inzet en vuur op het parket van het Forum te krijgen", klinkt het daar.

Maar ook dat helpt niet, erkent de club op zijn website. "We kunnen als club niets anders doen dan ons voor de zoveelste keer dit seizoen te excuseren. We begrijpen zeer goed dat onze fans ontevreden zijn, zelfs kwaad. Noch de wissels van spelers, noch het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc brachten oplossingen."

Oude bekende schiet te hulp

Aalstar wil het tij wel keren, en haalt daarom oud-trainer Tony Van den Bosch terug. "Tony Van den Bosch zal vanaf heden en tot minstens het einde van het seizoen de taak als headcoach op zich nemen.", schrijft Aalstar over zijn ex-coach. "Met Tony komt een heleboel knowhow naar onze club waarvan we hopen dat hij deze spelersgroep kan meetrekken in een positiever einde van het seizoen. Wij zijn blij dat Tony deze moeilijke uitdagingen aanvaardt."

Goeie genen

Van den Bosch werkte bij het Nederlandse basketbalteam Leeuwarden toen het ontslag van Jean-Marc Jaumin werd bekendgemaakt. "Ik vroeg een beetje uitleg aan de algemene manager Danny Verhulst en hij vroeg me of ik interesse had." Bij zijn huidige club hadden ze geen problemen bij zijn vertrek: "Ze wisten ook dat het voor mij een lotsverbetering zou zijn." Zijn eerste prioriteit als hoofdtrainer is om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. 

De man is ondertussen 65 jaar oud, maar zegt dat hij zich zal blijven inzetten voor de sport: "Ik heb 20 jaar geleden gezegd dat dat jaar mijn laatste jaar zou zijn. Met mij weet je nooit. Ik veronderstel dat ik het basketbalveld tussen zes planken zal verlaten."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!