Antoine Denert wil weer burgemeester van Kruibeke worden met nieuwe lijst

dinsdag 10 juli 2018 - 16:26
Antoine Denert
Denert was 30 jaar burgemeester van Kruibeke, maar werd in 2012 buitenspel gezet. Hij komt nu terug met een volledig nieuwe lijst.

Heel gemotiveerd

Zes jaar geleden kwam hij op voor de N-VA. Zijn lijst kreeg de meeste stemmen, maar door het samengaan van CD&V met de lijst SamenVoorKruibeke werd hij buitenspel gezet.

Denert komt nu opnieuw op met een eigen partij, met als naam D.E.N.E.R.T. Een letterwoord voor Dienstvaardigheid, Eerlijkheid, Nederigheid, Ervaring, Rechtvaardigheid en Tederheid.

"Ik had meteen beloofd dat ik terug zou komen", vertelt Denert, "de laatste zes jaar vroegen de mensen mij bijna dagelijks of ik terugkwam, ik hou mijn woord". Dat hij intussen 72 jaar is, vormt geen probleem. "Ik zie Kruibeke nog altijd even graag als 36 jaar geleden, ik ben heel gemotiveerd".

Eigen beweging

Tussen de N-VA en Denert boterde het niet meer. In 2015 kondigde hij aan om met een nieuwe politieke beweging te starten. Dat was meteen het einde van de samenwerking. Denert zal een lijst samenstellen van 25 kandidaten met een evenwicht tussen mannen en vrouwen. "Ik zit niet te wachten op een dictaat van partijbonzen uit Brussel. Gemeentepolitiek werkt het best met mensen uit de straat en het dorp."

Knuffelburgemeester

Denert werd destijds bekend als 'knuffelburgemeester'. Hij riep op tot tederheid en deinsde er ook niet voor terug om mensen op straat een knuffel te geven. "Tederheid is iets wat nu hard gemist wordt in de gemeente, het met hart en ziel zorg dragen voor Kruibeke".

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!