Baanwielrenner Moreno De Pauw na vandaag met wielerpensioen

dinsdag 28 januari 2020 - 13:55
Sandra Stacius
foto : Sporza
Baanwielrenner Moreno De Pauw uit Sint-Niklaas heeft nog een vervolg aan zijn carrière gebreid. De 28-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise zou oorspronkelijk stoppen na de Zesdaagse van Bremen, maar heeft beslist om aan de start te komen van de Zesdaagse van Berlijn: "Ik kreeg nog een uitnodiging in de bus." Maar na vandaag is het gedaan.

De Waaslander werd overhaald door een uitnodiging van de organisatoren in Berlijn. "Van de Duitse Zesdaagse kreeg ik nog een uitnodiging in de bus. Die kon ik toch moeilijk naast mij neerleggen?"

De Pauw kondigde zijn afscheid aan tijdens de Gentse Zesdaagse maar bleef niet stilzitten. "Conditioneel sta ik top. Na Gent bleef ik immers zeer actief. Ik reed intussen nog drie zesdaagsen."

Aan ambitie geen gebrek bij de meervoudig Belgisch kampioen: "Ik wil in Berlijn nog eens echt knallen. En ik heb aan Bryan Boussaer een goede compagnon." De Zesdaagse van Berlijn wordt van 23 tot 28 januari afgewerkt.

"Ik heb ondertussen al enkele proeven afgelegd om politie-inspecteur te worden. Voorts help ik in de slagerswinkel van mijn echtgenote in Sint-Niklaas. Ik heb geen schrik om in een zwart gat te vallen. Van mezelf vind ik dat ik een mooie carrière heb uitgebouwd. Het is mooi geweest, tijd voor andere dingen", vertelt De Pauw over zijn toekomstplannen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!