Baanwielrenner Moreno De Pauw uit Sint-Niklaas toch nog niet uitgefietst

vrijdag 24 januari 2020 - 06:28
Els Van Heuverzwyn
Moreno De Pauw
Foto: Team Belgium
Moreno De Pauw uit Sint-Niklaas had eerder aangekondigd zijn fiets aan de haak te hangen na de wedstrijd in Bremen. Tijdens de Gentse Zesdaagse, zijn laatste wedstrijd in België, werd hij ook al in de bloemetjes gezet. Maar hij zit dan toch weer op de fiets tijdens de Zesdaagse van Berlijn, en na dag één staat hij zelfs aan de leiding.

Bremen zou de laatste wedstrijd worden van baanwielrenner Moreno De Pauw uit Sint-Niklaas, maar hij breit nu toch een verlengstuk aan zijn carrière in Berlijn. Hij rijdt er de Zesdaagse samen met zijn Nederlandse partner Wim Stroetinga.

Meteen aan de leiding na eerste dag

De Pauw en Stroetinga staan aan kop met 89 punten, zo houden ze de Fransman Morgan Kneisky en Duitser Theo Reinhardt (87 ptn) achter zich. De Denen Marc Hester en Oliver Wulff volgen met 85 punten. Bryan Boussaer, die aan de zijde van de Duitser Moritz Malcharek rijdt, volgt als laatste met 29 punten (op 3 rondes). De Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt zijn in eigen land titelverdediger.

De Pauws laatste ronde in ons land heeft hij wel al gereden, dat deed hij tijdens de Zesdaagse van Gent in 't Kuipke. Toen kreeg hij nog een warm afscheid met een staande ovatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!