Bijgebouw helemaal ingestort na aanrijding in Beervelde

woensdag 11 september 2019 - 06:21
Els Van Heuverzwyn
Jurgen Eeckhout
ingestort bijgebouw in Beervelde
Foto: Jürgen Eeckhout
Woensdagochtend rond half vier is de achterbouw van een woning helemaal ingestort aan de Toleindestraat in Beervelde. De politie is een onderzoek gestart omdat het zou gaan om een ongeval met vluchtmisdrijf.

 

Het huis waarvan de achterbouw is ingestort, staat aan het kruispunt van de Toleindestraat met de N449 in Beervelde bij Lochristi. Het dak en de achtergevel van het bijgebouw zijn helemaal weg. In het gebouw waren een badkamer, bijkeuken en berging ingericht. Het gebouw is zo goed als helemaal vernield, maar de rest van de huis is nog bewoonbaar.

"Onweergeluiden"

De bewoners van het huis, Robert De Blieck en zijn vrouw werden gewekt door een geluid waarvan ze eerst niet wisten wat het was. Robert: "Ik dacht eerst dat het onweer was, een donderslag, en ik was niet meteen van zin om uit mijn bed te komen. Dan ben ik toch maar met mijn vrouw naar beneden gegaan. Die was komen zeggen dat het dak was ingevallen van de achterbouw. Maar ik wist helemaal niet hoe dat kon gebeuren. Vóór de instorting hadden we geen vrachtwagen of ander voertuig gehoord."

Lees verder onder de foto

brandweer ruimt zo veel mogelijk brokstukken op

Luc Haenebalcke van de brandweerpost van Lochristi: "De keuken, de badkamer en een berging in de achterbouw zijn onbruikbaar geworden: het dak is ingestort en de achtergevel zo goed als weg. Maar de rest van de woning is nog bewoonbaar. Wat wij nu nog doen is ervoor zorgen dat die mensen vlot in en uit hun huis kunnen, en dat er niets anders nog kan instorten."

Vluchtmisdrijf?

Intussen is de politie een onderzoek gestart naar een ongeval met vluchtmisdrijf. Vijftig meter voorbij de woning staat een beschadigde vrachtwagen. Op een balk van de trailer lag een baksteen. En aan de woning zelf zijn zeer diepe bandsporten gevonden. Vermoedelijk is die vrachtwagen in het bijgebouw gereden, en daarna gevlucht. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!