Bioscoopgroep Kinepolis is onderneming van het jaar 2019

woensdag 9 oktober 2019 - 06:19
Amelie Outters
Net voor de openingsavond van het filmfestival begon in de Gentse Kinepolis, werd bioscoopgroep Kinepolis uitgeroepen tot "Onderneming van het jaar". De prijs is voor de 25e keer uitgereikt op de Heizel in Brussel. Kinepolis telt 5000 werknemers en een duizendtal bioscoopzalen in 9 landen.

Bioscoopgroep Kinepolis is de voorbije jaren fors gegroeid, onder meer na overnames in Canada en zopas nog in de Verenigde Staten. Hoewel het bioscoopbezoek in Europa al jaren achteruitgaat, slaagt Kinepolis erin om meer omzet te boeken, onder meer door aan bezoekers meer versnaperingen te verkopen.

Oog voor medewerkers, klanten en milieu

In het juryrapport klinkt dat zo: "Naast de indrukwekkende expansiestrategie, die recentelijk een hoogtepunt bereikte met de uitbreiding naar de Verenigde Staten, valt Kinepolis vooral op door het 'empoweren' van zijn medewerkers en het creëren van extra toegevoegde waarde aan de klantervaring."

"Dit alles gebeurt met oog voor het milieu, met name door het invoeren van energiebesparende technieken, het uitvoeren van duurzame renovaties en het incorporeren van de nieuwste bioscooptechnologieën."

Grote tegenstanders

De jury, met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Kinepolis boven het Limburgse hr-bedrijf Actief, het Antwerpse familiebedrijf actief in de bouwsector Aertssen en schoenenwinkelketen Torfs uit Sint-Niklaas.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!