Bommen gevonden in Maldegem

donderdag 22 augustus 2019 - 09:32
Tom De Decker
voertuig van DOVO
bron: gemeente Maldegem
Dovo heeft woensdagavond in Maldegem twee bommen uit de tweede wereldoorlog ontmanteld van elk bijna 230 kilogram. Die werden gevonden tijdens de voorbereiding van een nieuw bedrijventerrein op het voormalig vliegveld.

Voor de ontmanteling van de bommen uit de tweede wereldoorlog werd een perimeter van 350 meter ingesteld. Omwonenden moesten hun huis verlaten. Ze konden terecht in het cultureel centrum Den Hoogen Pad. De N9 werd ook deels afgesloten. Maandag werd ook al een bom gevonden in het gehucht Appelboom in Maldegem. Volgens het gemeentebestuur is het goed mogelijk dat er nog bommen uit de tweede wereldoorlog zullen gevonden worden, omdat er in de buurt van het vliegveld toen bombardementen geweest zijn.

Voorbereid

Burgemeester Bart Van Hulle bevestigt dat er nog bommen kunnen ontdekt worden. "Het terrein is op voorhand gescand en we weten dat er nog oorlogsbommen kunnen liggen. Er bestaat dus kans dat er de komende dagen en weken nog ontruimingen zullen moeten gebeuren. De perimeter zal afhangen van de grootte van het gevonden springtuig. Maar we zijn op alles voorbereid", verzekert de burgemeester.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!