Burgemeester De Clercq: "Zwembad Rozebroeken mag ID controleren"

vrijdag 12 juli 2019 - 07:11
Amelie Outters
Foto: Radio 2
Gents burgemeester Mathias De Clercq heeft beslist dat het zwembad Rozebroeken identiteitscontroles mag uitvoeren aan de toegang. Dat besluit komt er na berichten over vermeende zedenfeiten. Of en wanneer de maatregel er effectief komt, zal maandag blijken.

Al een paar dagen is het Gents zwembad Rozebroeken in opspraak. Nu heeft ook de burgemeester van de stad zijn mening uitgesproken: hij geeft uitbater LAGO de toestemming om identiteitscontroles te doen aan de ingang. Hij doet dat met een gemeentebesluit dat er komt na recente zedenfeiten en geruchten over betastingen en overlast in het zwembad.

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD): "Ik vind zo'n identiteitscontrole belangrijk. Het zou goed zijn, omdat het afschrikkend kan werken. En dan heeft LAGO Rozebroeken alle tools in handen om kordaat op te treden tegen ongepast en onaanvaardbaar gedrag."

Het besluit betekent niet dat de uitbater nu meteen controles gaat uitoefenen, het gaat enkel over een toestemming. Maandag is er nog overleg tussen de stad en de uitbater, dan weten we of en wanneer de controle er komt. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!