Celstraf met uitstel voor ‘neuzekesverkoper’ in Gent

donderdag 14 maart 2019 - 16:09
Laurens Bervoets
De twee kraampjes op de Groentenmarkt.
In Gent heeft een verkoper van cuberdons twee maanden met uitstel gekregen voor beledigingen met racistische drijfveer. Hij deed dit tegenover een andere neuzekesverkoper. Er heerst al jaren een ‘neuzekesoorlog’ tussen de twee verkopers.

De verkoper in kwestie krijgt nu twee maanden met uitstel. In 2017 werd hij gefilmd door enkele toeristen terwijl hij zijn concurrent uitschold. De celstraf wordt met uitstel toegekend als de veroordeelde een cursus impulscontrole volgt. Hij zal ook een boete van 1.600 euro moeten betalen.

De verkopers stonden vroeger allebei op de Groentenmarkt en probeerden klanten van elkaar af te snoepen. Nu zal de veroordeelde zijn kraam minstens 50 meter van zijn concurrent moeten neerzetten.

Neuzekesoorlog

De ‘neuzekesoorlog’ is al enkele jaren bezig. In 2014 werd de vergunning van beide verkopers tijdelijk ingetrokken na een vechtpartij. De ruzie raakte niet opgelost. Ze beschuldigen elkaar van het afpakken van klanten op een ongeoorloofde wijze. Dat escaleerde later in de op beeld vastgelegde scheldpartij.

Of de ‘neuzekesoorlog’ nu is afgelopen, valt af te wachten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!