De Titanic zinkt opnieuw, maar dan in Berlare

vrijdag 15 maart 2019 - 16:29
An Van Bost
Foto Radio 2
Een musical over de Titanic hebben we nog niet gezien in Vlaanderen. Regisseur Tijl Dauwe uit Zele brengt daar verandering in. Hij regisseert de musical over het legendarische gezonken schip dat tegen een ijsberg voer, in Berlare aan het Donkmeer.

Regisseur Tijl Dauwe kent het Donkmeer heel goed, hij kwam er heel vaak als kind. Hij kwam zelf met het idee om Titanic te spelen: "Ze verklaarden mij eerst voor gek, toen ik het idee lanceerde. We kunnen dat schip toch nooit laten zinken! En inderdaad, we kunnen niet elke dag een schip laten zinken voor een musical. Het Donkmeer is daar ook niet diep genoeg voor. Maar we gaan wel de illusie wekken. Mensen gaan absoluut het gevoel hebben dat ze het schip echt hebben zien zinken."

Liefde op het toneel

Onder meer Ivan Pecnik, Peter Bulkaen, Michiel De Meyer en Line Ellegiers spelen mee in dit iconisch verhaal. En voor die twee laatste is het Donkmeer een heel speciale plek, vertelt Michiel:"Anderhalf jaar geleden speelden wij samen in 'Kiss Me Kate', en toen zij wij verliefd geworden. En we zijn nog steeds samen. Dus voor ons is deze plek heel speciaal." Line vertelt hoe de verliefdheid gewoon heropflakkert door daar terug te zijn:"Alle gevoelens komen gewoon terug, nog eens helemaal opnieuw."

Het verhaal dat je op het Donkmeer zal zien, is wel een beetje anders dan de film met Kate Winslet en Leonardo Di Caprio die we allemaal kennen. Hier zal het niet zozeer om het koppel gaan, wel meer over de passagiers en e bemanning op het schip.

De musical 'Titanic' zal gespeeld worden vanaf 23 augustus 2019, en dit op het Donkmeer in Berlare.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!