Deinze investeert sterk in fietspaden, ook buiten de stadskern

maandag 2 december 2019 - 17:24
Manon Dupont
Fietspad in Zeveren
Foto: Google Maps
Stad Deinze gaat de volgende jaren extra geld investeren in de fietsinfrastructuur. Deinze heeft al veel fietspaden maar die worden ook uitgebreid naar de deelgemeenten. "De inwoners moeten een veilig alternatief hebben voor de wagen, zonder goede infrastructuur kan dat niet", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

Deinze gaat de komende jaren 130 miljoen euro investeren, een groot deel van dat geld gaat naar een nieuwe fietsinfrastructuur.

Deinze fietsstad

Een groot deel van de investeringen in Deinze gaat naar mobiliteit, zegt burgemeester Vermeulen: "Deinze is fietsstad en wil ook fietsstad blijven. Daarom gaan we heel wat nieuwe fietspaden aanleggen." Maar dat is niet alles, er wordt ook gekeken naar de veiligheid van de fietser. "Het zwaar verkeer moet weg uit de kernen en de 'moordstrookjes' langs de gewestwegen moeten voor eens en altijd weg. Inwoners hebben zo een veilig alternatief voor de wagen", besluit burgemeester Vermeulen.

Naast de vele investeringen in mobiliteit wordt er ook geld vrijgemaakt voor stadskernvernieuwing en dorpskernvernieuwing. En de belastingen in Deinze gaan naar beneden voor de inwoners. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!