"Deze 2 grote luchtballonnen op mijn dijen zijn in Bangkok getatoeëerd"

dinsdag 10 juli 2018 - 12:50
De hele zomer rijden we met jou mee door de carwash. Elke dinsdag vraagt reporter Nico Teirlinck aan de klanten van een carwash of hij mag mee rijden door de wasstraat.
Toevallige ontmoetingen en boeiende gesprekjes. Met Nadia uit Gent bijvoorbeeld.

Nadia rijdt vlotjes de wasstraat binnen. Het is duidelijk niet de eerste keer dat ze naar de carwash komt. "Ik kom hier regelmatig mijn auto wassen", vertelt Nadia. "Ik vind het belangrijk om een propere auto te hebben. Het is mijn bedrijfswagen, dus ik wil met een propere auto bij mijn klanten arriveren."

En toch ligt Nadia's auto er heel erg rommelig bij. "Ik weet het", schaterlacht ze. "Ik leef in mijn auto. Ik zit heel vaak in de auto. Eigenlijk is dit mijn bureau."

"Als ik door de carwash rij, poets ik normaal mijn interieur met vochtige doekjes", zegt Nadia. "Multitasking, hé ! Anders zit je hier toch maar niks te doen." 

Het valt meteen op dat Nadia een echte levensgenieter is. "Ik reis heel veel", vertelt ze. "Twee jaar geleden heb ik samen met mijn man een wereldreis gemaakt. Een jaar lang rondtrekken met de rugzak. We zijn in Australië, Indonesië, Maleisië, Myanmar, ... geweest. Een mooi stuk van de wereld dus.  We zijn enkele jaren geleden beginnen te sparen om dit te kunnen doen."

En tijdens haar wereldreis heeft Nadia 3 tatoeages laten zetten. "Deze 2 grote luchtballonnen op mijn dijen zijn in Bangkok getatoeëerd. Ik denk dat ik nu ongeveer 15 tatoeages heb."

Nadia is van Marokkaanse origine. "Maar ik ben geboren en getogen in Gent. Mijn ouders zijn afkomstig uit het zuiden van Marokko en zijn naar hier gekomen in de jaren 60.", vertelt Nadia. "Ik voel me 100 procent Marokkaans, maar vooral ook 200 procent Belg. Ik ben op de eerste plaats ook Belg. Maar ik probeer de Marokkaanse traditie om samen te komen met de familie wel in ere te houden." 

 

Beluister hieronder het volledige gesprekje met Nadia.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!