Droge zomer ramp voor wielerbaan Kuipke

woensdag 10 oktober 2018 - 14:54
Tom De Decker
Het parket van wielerbaan 't Kuipke is er slechter aan toe dan normaal. Door de hittegolf van de voorbije zomer zitten er veel splinters in de piste en dat betekent meer werk voor de parketlegger die de baan klaar moet maken voor de wielerzesdaagse. "Normaal begin ik pas eind oktober stukken parket te vervangen, maar door de warme maand juli ben ik nu al bezig."

Parketlegger Nico Impens zit dit jaar vroeger over het parket van 't Kuipke gebogen dan normaal. Op aanraden van de stad Gent ging hij  ruim een maand voor de start van de Zesdaagse al een kijkje nemen op de Gentse wielerbaan. "Normaal doe ik twee weken voor de start een eerste controle, maar door de warme maand juli ben ik nu al bezig om de nodige stukken te vervangen."

De aanhoudende warmte heeft het hout uitgedroogd waardoor de planken krimpen. Dat zorgt voor meer splinters in de wielerbaan. Impens zorgt ervoor dat die splinters niet in de banden van de renners belanden. Hij duidt ze één voor één zorgvuldig aan om daarna met hamer en beitel aan de slag te gaan. "Ik kap alle planken met splinters eruit. Vervolgens lijm en vijs ik nieuwe stukken hout vast, waarna de nieuwe planken worden opgeschuurd."

Nog een paar dagen goed doorwerken en dan zou de piste er weer piekfijn moeten bijliggen. Ruim op tijd dus voor de Gentse Zesdaagse, die op 13 november start. Parketlegger Nico Impens zit dit jaar vroeger over het parket van 't Kuipke gebogen dan normaal. Op aanraden van de stad Gent ging hij  ruim een maand voor de start van de Zesdaagse al een kijkje nemen op de Gentse wielerbaan. "Normaal doe ik twee weken voor de start een eerste controle, maar door de warme maand juli ben ik nu al bezig om de nodige stukken te vervangen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!