Een nieuwe brug in Oosteeklo!

dinsdag 23 april 2019 - 15:47
Manon Dupont
Inwoners en politici van Bassevelde en Oosteeklo knippen het lint door
Brond: Radio 2
De nieuwe brug over de N49 in Oosteeklo krijgt een feestelijke opening. De inwoners van Bassenede en van Oosteeklo wandelden elkaar toe en wisselden bovenop de brug hun dorpsvlaggen uit.

Een nieuwe brug in Oosteeklo

De nieuwe brug over de N49 in Assenede werd dinsdag officieel geopend. Om dat te vieren wandelden de inwoners van Bassenede en Oosteeklo naar elkaar toe. Bovenop de brug wisselden de inwoners van beide dorpen hun dorpsvlaggen uit. Het project werd in 14 maanden tijd uitgevoerd en kostte zo'n 3,8 miljoen euro. Het verkeer bleef mogelijk tijdens de werken aangezien de brug in twee delen gebouwd werd. De brug komt er ter vervanging van enkele kruispunten langs de N49 in Assenede. Vier kruispunten sluiten er op termijn, het eerste in de rij is het kruispunt van de Stroomstraat.

Opening van de brug

Donderdag 25 april wordt een drukke dag voor de N49. Dan wordt de werf van de brug opgeruimd en kan het verkeer opnieuw over vier rijstroken rijden. Ook wordt de nieuwe brug getest, zegt Lucie Pertry van het Agentschap Wegen en Verkeer: "Donderdag gaan we de nieuwe brug ook testen, en zal er maar liefst 258.000 kilo gewicht op de brug geplaatst worden." En als die testen goed verlopen, wordt de brug vanaf vrijdag 26 april opengesteld voor het verkeer. Voor de aanleg werden zware werken uitgevoerd zegt Lucie Pertry: "94 lange palen werden in de grond gestoken, 145.000 kilo staal werd gebruikt en ook heel wat grond werd aangevoerd voor de hellingen van de brug."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!