Een witte kerst in Eeklo: wie heeft zeep in de fontein gedaan?

vrijdag 20 december 2019 - 11:50
An Van Bost
Foto met schuim
Foto: Radio 2
Het lijkt wel of het gesneeuwd heeft in Eeklo. Al enkele dagen ligt er precies een mooie sneeuwlaag op het water van de fontein voor het stadhuis van Eeklo. Maar niks is minder waar: een flauwe plezante heeft gewoon zeep in het water gedaan en dat zorgt al dagen voor een dikke schuimlaag op de vijver.

Iedere gemeente en stad maakt zich dezer dagen op voor de feestdagen. Er worden lichtjes opgehangen, er staan her en der kerstbomen en overal voel je de kerstsfeer. Maar wat Eeklo nu meemaakt was alleszins een complete verrassing. Al dagen schuimt het water in de fontein voor het stadhuis waardoor het lijkt alsof er een dikke sneeuwlaag in ligt.

Wie heeft het gedaan?

Niemand in Eeklo dacht dat ze nog een witte kerst zouden krijgen. Maar wie nu door het centrum wandelt kan al enkele dagen een dikke witte sneeuwlaag, of laten we zeggen, schuimlaag zien liggen in de fontein voor het stadhuis. Het blijkt geen stunt te zijn, maar iemand moet er zeep in het water hebben gedaan. Dat veroorzaakt nu al dagen schuim in de fontein.

De inwoners van Eeklo kunnen er misschien nog even van genieten, want het geeft toch dat beetje kerstsfeer.  En er is tenslotte niet veel aan te doen: "We kunnen alleen maar wachten tot het schuim vanzelf weer verdwijnt", klinkt het daar.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!