Eetbare planten verzamelen op pluksafari door Gent

donderdag 19 september 2019 - 12:44
Anke Van Meer
pluksafari
Foto: Radio 2
Vzw Trage Wegen heeft een pluksafari georganiseerd in Gent. Tijdens zo’n safari kunnen deelnemers eetbare planten, kruiden en vruchten plukken om ze daarna te verwerken in een gerecht. Vzw Trage Wegen wil hiermee vooral laten zien dat onderweg zijn ook leuk kan zijn.

Elke dag trekken mensen van punt A naar punt B: te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. Volgens vzw Trage Wegen is dat laatste nog steeds het meest populaire vervoermiddel en dat zou alles te maken hebben met het feit dat onderweg zijn niet altijd even aantrekkelijk is en in dat geval kiezen we voor de meest luie oplossing. “Onderweg zijn, kan heel leuk zijn. Bijvoorbeeld met een pluksafari”, klinkt het.

Aantrekkelijk onderweg

“Een pluksafari is een tocht in de stad waar we op pad zijn met iemand die heel veel van planten kent”, legt Hanne van Trage Wegen uit. “Die gids toont ons wat we wel en niet kunnen eten. Met deze pluksafari willen we laten zien dat je van het onderweg zijn iets heel leuks kan maken. Als je van het op pad gaan een belevenis maakt, sta je op een andere manier in je omgeving en merk je dat je avontuur niet ver moet gaan zoeken.”

Alle planten, kruiden en vruchten die de deelnemers plukken, worden op het einde van de wandeling door koks verwerkt in een gerecht.

Plukken in de stad

In Gent zijn er, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, vele plaatsen waar je mag plukken. “Ik ben het gewend om wild te gaan plukken”, vertelt één van de deelnemers. “Maar dat is dan in de Vlaamse Ardennen. Ik ben heel benieuwd hoe het er in een stad aan toe gaat.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!