Er blijft een luchtje zitten aan Doornzele

woensdag 5 december 2018 - 16:00
Sarie Rooms
Haven in Evergem
Ook vanavond zullen de inwoners van Doornzele nog last hebben van geurhinder. Sinds dinsdagavond kwamen er enkele klachten binnen over een hevige geur en de brandweer heeft die geur ondertussen kunnen lokaliseren.

Oorzaak

Dinsdagavond kwamen er heel wat klachten van inwoners op sociale media over een asfalt- of rubbergeur in Doornzele en omstreken. De brandweer werd ingeschakeld om de geur te lokaliseren. Zij kwamen snel uit op een bedrijf in de haven waar broeiende kolen lagen. Toen de brandweer aankwam, waren al enkele mannen bezig om de broeiende kolen uit elkaar te halen met een kleine kraan. De brandweer gaf hen als tip om een grotere kraan te gebruiken en watersproeiers te installeren. Het bedrijf onderneemt dus actie en de brandweer zal geen bijkomende maatregelen treffen.

Volgens burgemeester Joeri De Maertelaere is er geen gevaar: "Er is geen enkel gevaar voor het milieu of voor de gezondheid van de inwoners. Er hangt enkel een vieze geur. We moesten vanuit de gemeente geen maatregelen nemen. Dat wil zeggen dat de inwoners niet verplicht waren om ramen en deur toe te houden."

De geur zal afhankelijk van de windrichting nog zo'n 48 uur in de lucht hangen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!