Europa geeft gratis wifi-hotspots in 7 Oost-Vlaamse gemeenten

donderdag 16 mei 2019 - 07:21
Adel Mouchalleh
Zeven Oost-Vlaamse gemeenten krijgen geld van de Europese Commissie om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen. Europa wil zo steden en gemeenten steunen die gratis hotspots willen plaatsen in bibliotheken, parken of op pleinen.

Beveren, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Melle, Zottegem en Zwalm krijgen geld van de Europese Commissie om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen. Het gaat dan om bibliotheken, parken of pleinen. Elke gemeente krijgt 15.000 euro om een hotspot te openen, Europa wil zo steden en gemeenten helpen om die dienst aan te bieden.

Mee met de tijd

De burgemeester van Melle is heel tevreden dat ook zijn gemeente geselecteerd is. "Ik ga er van uit dat niet iedereen 4G-verbinding op zijn smartphone heeft. Ik denk dus dat we die dienst moeten aanbieden", aldus burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V).  Het is niet de eerste keer dat er Europees geld naar Vlaamse steden en gemeenten gaat om wifi te installeren. Eerder kregen ook Dendermonde, Stekene, Erpe-Mere, Sint-Niklaas, Wetteren, Geraardsbergen, Evergem, Brakel, Lokeren, Zulte, Zomergem, en Berlare hotspots voor hun openbare plaatsen.

Niet getreurd als jouw gemeente er nu nog niet bij zit, de Europese Commissie zal binnenkort nog twee rondes organiseren om opnieuw geld uit te delen aan steden en gemeenten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!