Extra parking aan Drongengoedbos in Ursel

donderdag 30 augustus 2018 - 10:31
Sandra Stacius
Er komen extra parkeerplaatsen aan het natuurgebied Drongengoed in Ursel. Nu parkeren wandelaars nog te veel in de dreven rond de Drongengoedhoeve. Het parkeerprobleem zorgt al jaren voor overlast. Parkeren kan nu aan de kruising van de Urselseweg met de Drongengoedweg, op de nieuwe parking Pol.

Het Drongengoedbos is het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Het natuurgebied van 750 hectare groot strekt zich uit over de gemeenten Ursel en Maldegem. Bezoekers parkeren in de dreven en dat zorgde al jaren voor ongenoegen. De gemeente heeft nu beslist dat er een nieuwe randparking komt, langs de Urselseweg en Drongengoedweg. De parking ligt een eindje van de Drongengoedhoeve, maar je kan al wel onmiddellijk met een wandeling beginnen.

De naam van de nieuwe parking is P.O.L, die afkorting staat voor  'Petrol Oil and Lubrifications', een verwijzing naar de vroegere Defensie site. Door onze nieuwe parking Pol te noemen, blijft de naam herinneren aan de voormalige bestemming vanuit Defensie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!