Extreem vuil huis in Sint-Amandsberg moet opgeruimd worden door zijn bewoner

dinsdag 8 oktober 2019 - 15:19
An Van Bost
Raam met vuil achter
Bron: Jürgen Eeckhout
De burgemeester van de stad Gent heeft beslist dat een bewoner van een extreem vuil huis zijn woning binnen de 7 dagen moet opruimen. De man laat het huis in de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg al jaren verloederen. Daardoor lopen de muizen en ratten overal rond, en dat zorgt voor overlast in de straat.

Volgens bewoners van de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg wordt de straat geteisterd door muizen en ratten, die in en rond een verwaarloosde woning lopen. De oorzaak is het huis van een man van middelbare leeftijd die de woning al 15 jaar laat verloederen. Al 5 jaar zijn de ramen en de gordijnen volledig beschimmeld. Het afval ligt opgestapeld en de ratten en muizen lopen langs de vensterbank. De woning verspreidt ook een doordringende stank.

Muizen achter het raam

Het huis staat al jaren te verkommeren, maar de bal ging pas echt aan het rollen toen een filmpje van de woning op het internet terechtkwam. Werkmannen, die bij een buurvrouw een dakgoot aan het herstellen waren, hadden de muizen voor het raam gefilmd. De buurvrouw was het beu, en plaatste het filmpje op Facebook. Het werd massaal gedeeld.

Verschillende buurtbewoners hebben de stad en de politie al eerder gecontacteerd om iets aan de overlast te doen. Alleen is dat heel moeilijk, want de man laat zich niet helpen en doet zelfs niet meer open. Burgemeester Mathias De Clercq heeft de toestemming gegeven aan de politie en de stadsdiensten om binnen te gaan in de woning. Zo kon de overlast vastgesteld worden en kan het stadsbestuur maatregelen nemen. Dat is nodig, want de erbarmelijke omstandigheden waarin de man leefde zijn niet veilig voor hemzelf, en niet voor de omgeving.

Onbewoonbaar

De woning is onbewoonbaar verklaard, en de man woont tijdelijk elders. Hij krijgt sociale begeleiding en moet nu binnen de 7 dagen zijn woning opruimen. Hij is ook verplicht om iets te doen aan de muizenplaag. Doet hij dat niet, dan zal het moeten gebeuren door de stadsdiensten, maar op kosten van de bewoner zelf.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!