Farmareus Janssen gaat in zee met Gents lama-bedrijf Argenx

dinsdag 4 december 2018 - 12:03
Amelie Outters
Argenx is een biotechbedrijf in Zwijnaarde dat een middel ontwikkelt tegen acute leukemie, met antistoffen van lama's. Janssen Pharmaceutica gaat 265 miljoen euro in het bedrijf investeren en wordt ook 5% aandeelhouder.

Argenx ontwikkelt biologische geneesmiddelen op basis van antistoffen van lama's. De dieren zijn medisch interessant omdat ze een heel krachtig afweersysteem hebben. Ze zijn tegen veel meer bestand dan de mens. De antistoffen die lama's ontwikkelen kunnen ook bij mensen worden gebruikt. Zo ontwikkelde Argenx eerder al een geneesmiddel voor mensen met een auto-imuunziekte. Tegenwoordig houdt Argenx zich bezig met 'cuzatuzumab', een geneesmiddel tegen acute leukemie.

Farmagigant Janssen heeft nu besloten met Argenx in zee te gaan. Naast een investering van 300 miljoen dollar (265 miljoen euro) zal Janssen ook aandeelhouder worden van 5%. Argenx is enorm blij met de samenwerking, vertelt woordvoerster Joke Comijn. "Enerzijds is de investering belangrijk omdat we ons product kunnen testen op meerdere bloedkankers, dus niet enkel op acute leukemie. Anderzijds zal de investering en de expertise van Janssen er ook voor zorgen dat het medicijn sneller op de markt kan komen. En dat is alleen maar positief voor de patiënten!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!