FC De Kampioenen zoekt carnaval-figuranten voor nieuwe film

maandag 25 februari 2019 - 07:56
Amelie Outters
Herman Verbruggen en Loes Van den Heuvel aan de praalwagen van FC De Kampioenen voor Aalst Carnaval
Foto's: Leen De Smedt voor Radio 2
De praalwagen van FC De Kampioenen voor Aalst Carnaval is officieel gedoopt. De acteurs hebben zin in komend weekend. En er hangt nog een leuk staartje aan! In de paasvakantie doen ze carnaval nog eens over en daarvoor zijn ze op zoek naar figuranten.

Aalst Carnaval speelt een belangrijke rol in de vierde Kampioenenfilm. En dat mag geweten zijn: de slechtste voetbalploeg uit fictieland zal zondag 3 maart in de stoet verschijnen met drie praalwagens. Regisseur Jan Verheyen: "Wat er gebeurt op Aalst Carnaval, is eigenlijk de finale van de film. Alle verhaallijnen komen samen en ook de praalwagens zijn gemaakt in functie daarvan." 

Carnavalsgroep De Lodderoeigen, die vorig jaar de hoofdprijs in de wacht sleepte in de stoet, bouwde de praalwagens. "Wij hadden verschillende wensen, Carmen moest bijvoorbeeld op een soort podium staan dat ook de hoogte in gaat. En de Lodderoeigen hebben die wensen vervuld!" zegt de regisseur tevreden.

Praalwagen van FC De Kampioenen voor Aalst Carnaval

Geen selfies of handtekeningen

"We hopen dat we heel veel kunnen filmen op de vijf uur dat we onderweg zijn", zegt Verheyen. Hij benadrukt dat zij een onderdeel zijn van de stoet en dat zij zich zullen aanpassen aan het gebeuren. Er komen dus zeker geen vertragingen door de opnames. "Er gaan daarom ook opnames door in de Molenstraat. Daar reconstrueren we een stuk van de stoet, met alles erop en eraan." 

De regisseur vindt het tof om een extra attractie te zijn op het grote gebeuren, maar wil wel om begrip vragen. "Wij zijn daar aan het werk. De acteurs gaan dus helaas geen selfies kunnen nemen of handtekening kunnen uitdelen."

Elke zaterdag eten wij gekapt met pickles!

Herman Verbruggen

De acteurs hebben er zin in. Vooral Herman "Markske" Verbruggen. Zijn partner komt uit Aalst en dus is hij heel vertrouwd met de Aalsterse gewoonten. "Elke zaterdag eten wij pistolets met gekapt en pickles!" lacht de acteur. "Ik vind Aalst Carnaval geweldig, om de eenvoudige reden dat dat de enige plek is waar dat soort humor kan. En dan bedoel ik een humor in de vijfde versnelling, maar toch met stijl."

Herbeleef carnaval in de paasvakantie als figurant

Op 8, 9, 10 en 11 april zullen De Kampioenen opnieuw afzakken naar Aalst. En jij kan mee carnaval herbeleven met hen! Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar fcdefiguratie@gmail.com. Stop zeker een foto in de bijlage, en vermeld je leeftijd en je beschikbaarheid voor die vier dagen.

Loes Van den Heuvel en Herman Verbruggen eten smoutebollen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!