Felle brand onthult drugslabo in Stekene

woensdag 15 mei 2019 - 13:16
Sarie Rooms
cannabisplantage
Foto: Radio 2
In Kemzeke bij Stekene is een drugslaboratorium ontdekt bij een felle brand. Het was een voorbijganger die de brand opmerkte en de hulpdiensten verwittigde.

In Kemzeke bij Stekene is vanmorgen een drugslabo ontdekt na een uitslaande brand. Het drugslabo was ingericht in een loods achter een woning in de Stationsstraat. Een voorbijganger merkte het vuur op en alarmeerde meteen de hulpdiensten.

Ontploffingen en rook

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van het magazijn. Er waren ook enkele kleine ontploffingen te horen. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. De rookpluim was kilometers ver te zien. Tijdens de bluswerken werd de Provinciale Baan (N403) voor alle verkeer afgesloten. Er vielen geen gewonden maar de materiële schade is groot. Hoe de brand precies ontstaan is, is nog niet duidelijk, maar alles wijst in de richting van een drugslabo. In het magazijn trof de brandweer namelijk resten van cannabisplanten. Er werden ook heel wat lege vaten van chemicaliën gevonden.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!