Gavere heeft last van spijkers op straat, politie opent onderzoek

vrijdag 10 januari 2020 - 07:34
Ward Schouppe
Foto van een autoband die lek reed op een spijker of nagel
Foto: Gettyimages
De politie van Gavere opent een onderzoek omdat er af en toe spijkers opduiken in twee straten. Dat zorgt voor overlast bij buurtbewoners, ze krijgen lekke auto- en fietsbanden. De politie roept iedereen op om aangifte te doen.

Al maanden hebben bewoners van de Lindestraat en de Ellevestraat last van spijkers op de weg. Automobilisten en fietsers rijden er dan ook soms lek. Voor de reparatiekosten draaien ze zelf op.

Aangifte doen

"De spijkers duiken af en toe op. Het is onduidelijk wie ze er, al dan niet bewust, achterlaat", zegt politiewoordvoerder Katie Lefever. De politiezone Schelde-Leie kreeg nog geen officiële klacht maar wel al verschillende meldingen. Ze opent nu een onderzoek. "We roepen iedereen op om aangifte te doen. Het helpt ons bij het onderzoek en slachtoffers kunnen zo later ook de schade terugbetaald krijgen, als we dader vinden", zegt Lefever nog.

"Het moet stoppen"

Het was burgemeester Denis Dierick die naar de politie stapte met de vraag iets te doen. Hij vindt het dat het nu wel écht wel moet stoppen: "De spijkers zijn er heel bewust gegooid. Want passanten ruimen de spijkers af en toe op, ik heb dat zelf ook al gedaan. Je kan er zeker van zijn dat er een paar weken daarna weer spijkers op de weg liggen. Ik heb zelfs al mensen gehoord bij wie meerdere banden tegelijk doorboord waren. Die moeten dan ook altijd gedepanneerd worden, de schade loopt op. Dus het moet echt wel stoppen. het kan niet verder zo hé."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!