Geboortes in Oost-Vlaanderen stijgen

donderdag 13 juni 2019 - 14:13
Sandra Stacius
geboortecijfers
Er zijn vorig jaar ruim 65.000 kinderen geboren in Vlaanderen. Dat blijkt uit het jaarrapport van Kind en Gezin. Daarmee is het aantal geboortes op Vlaams niveau stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. In Oost-Vlaanderen stijgen de geboortes wel.

Er zijn vorig jaar 65.336 kinderen geboren in Vlaanderen. Dat blijkt uit het jaarrapport van Kind & Gezin. Daarmee blijft het aantal geboorten zo goed als stabiel: er zijn slechts 28 kinderen meer geboren dan het jaar daarvoor. "Dat heeft te maken met het aantal vrouwen en de mate waarin ze vruchtbaar zijn", zegt Diederik Van Coppenolle van Kind en Gezin.

Hoewel het aantal geboortes in België daalt, is het geboortecijfer in Vlaanderen vorig jaar nauwelijks geëvolueerd. Toch zijn er enkele uiteenlopende provinciale veranderingen. In Oost - en West-Vlaanderen neemt het geboortecijfer toe met 3,8 procent en 1,2 procent. In de andere provincies zijn er dan weer minder baby's geboren. In Limburg zien ze het geboortecijfers het sterktst afnemen, met zo'n 3,2 procent. Ook in Vlaams-Brabant (1,7 procent) en Antwerpen (0,5 procent) daalt het geboortecijfer. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!