Gemeente doet oproep: "Laat ons weten waar er reeën oversteken"

maandag 13 januari 2020 - 12:38
An Van Bost
Verkeersbord met overstekende ree
Foto: Getty Images
De gemeente Sint-Martens-Latem vraagt aan haar bewoners om te laten weten waar zij reeën over de weg hebben zien lopen. De dieren kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen en het gemeentebestuur wil op cruciale plekken een verkeersbord zetten om chauffeurs te waarschuwen.

Sint-Martens-Latem weet dat in deze periode veel reeën rondlopen op haar grondgebied en omliggende gemeenten. Ze leven vooral in het natuurgebied Levende Leie, maar af en toe verlaten ze hun vaste stek op zoek naar eten en soms ook naar een partner. Om chauffeurs te waarschuwen voor een plots overstekend dier vraagt zij haar bewoners de plekken aan te duiden, zodat daar een verkeersbord kan gezet worden

Oproep

Op dit moment staan er al borden op enkele plaatsen in de buurt van het natuurgebied de Levende Leie. Daar wonen ongeveer 14 reeën. De dieren hebben geen besef van gevaar en lopen af en toe zomaar een drukke baan over, met alle gevolgen vandien. "We hebben een oproep gedaan naar onze inwoners toe om ons te laten weten waar regelmatig reetjes oversteken. Dan kunnen wij bijkomende borden plaatsen," vertelt burgemeester Agnes Lannoo. 

De reacties beginnen langzaamaan binnen te lopen: "We hebben nu al 1 reactie binnengekregen waar we zeker op zullen ingaan." De burgemeester vraagt meteen ook nog iets anders: "Ik wil ook vragen aan de chauffeurs om hun snelheid aan te passen. Niet alleen voor de reetjes maar ook voor jezelf."

Mensen die een ree opmerken kunnen dat melden via het mailadres grondgebiedzaken@sint-martens-latem.be of telefonisch via het nummer 09/282.17.30.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!