Gemeentelijk zwembad Brakel ook betalend voor kleuters

woensdag 15 mei 2019 - 11:19
Adel Mouchalleh
foto van het zwembad
Vanaf 1 juni moeten kleuters onder de 6 jaar ook betalen om te mogen zwemmen in het gemeentelijke zwembad Poseidon in Brakel. Dat moeten ze doen omdat de gemeente heel wat inkomsten mis loopt, terwijl het bad wel helemaal bezet wordt.

Jaarlijks zwemmen er zo'n 4.000 kleuters onder de 6 jaar in het gemeentelijke zwembad van Brakel. Zij moesten niet betalen om binnen te mogen. Maar veel van hen volgen daar zwemlessen, en privé-zwemleraars profiteren daarvan. De gemeente verdient er niets aan, en daar moet het inkomticket voor kleutertjes nu iets aan doen. "We zien dat ons zwembad op woensdagmiddag en vrijdagavond helemaal volzet is, terwijl enkel de zwemleraars inkomgeld betalen", zegt Nicky Van der Schueren van het gemeentelijk zwembad.

Geen belastingverhoging

De invoering van het ticket zorgt voor protest, onder andere bij de oppositiepartijen in de gemeenteraad. Zij spreken over een belastingverhoging, en pleiten voor alternatieve oplossingen. Van der Schueren gaat hier niet mee akkoord: "Maar dit is geen belasting. Het kan niet dat die leraren geld verdienen in gemeentelijke voorzieningen, zonder dat de gemeente er iets aan heeft."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!