test je kennis

radio2 middag in oost-vlaanderen

Gent buffelt zich voorbij Wolfsburg en staat met een been in volgende ronde

vr 8 nov. - 5:05

In de Europa League voetbal is KAA Gent gewonnen van de Duitse club Wolfsburg. KAA Gent mag nu luidop dromen van de 1/16e finales. Het Belgische team staat na vier speeldagen aan de leiding in groep 1. "We kunnen het ook buitenshuis en dat moeten we nu ook de komende wedstrijden laten zien", zegt Vadis Odjidja.
© Foto: Belga

KAA Gent heeft met de winst tegen Wolfsburg eindelijk zijn eerste uitzege tegen een tegenstander van formaat te pakken dit seizoen. In de 1/16e finales van de beker won het ook wel op bezoek bij amateurploeg Aalst, maar Wolfsburg is toch andere koek. Gent moest tot in de 66e minuut wachten op zijn eerste hoekschop, maar die leidde wel meteen tot de 1-2 van Depoitre. Tien minuten later was het ook op de tweede hoekschop raak met de 1-3 van Ngadeu. Na een barslechte eerste helft keerde Roman Jaremtsjoek kort na de rust het tij voor Gent. De Oekraïner solliciteerde naar de mooiste goal van deze speeldag met een onhoudbare volley.

Victor bekroont blitzstart van Wolfsburg

Wolfsburg kon al 6 wedstrijden op rij niet meer winnen en dat waren de Duitsers duidelijk beu. Het leidde tot een furieuze start tegen Gent, dat zich geen raad wist met die Sturm und Drang. Ngadeu moest na nog geen halve minuut al meteen ingrijpen om Victor van een enorme kans te houden. Bij Wolfsburg claimden ze zelfs een penalty, maar die kregen de Duitsers terecht niet.

De Duitse storm ging niet liggen. Brekalo kreeg na een afgeweken voorzet plots een zee van ruimte centraal voor doel, maar besloot wild over. Victor was de volgende die het mocht proberen, hij besloot vanuit een scherpe hoek pal op Kaminski.

Na 20 minuten bezweek Gent onder de Duitse druk. Ngadeu kon een hoge voorzet niet goed wegwerken en Victor knalde de afvallende bal van dichtbij voorbij Kaminski. Voor Wolfsburg meteen het sein om wat gas terug te nemen. Gent kreeg nadien meer balbezit, maar ving daar niks mee aan.

Jaremtsjoek effent de weg met wereldgoal

Zo slap de eerste helft van Gent was, zo sterk was het voetbal dat ze na de rust brachten. Na amper 5 minuten nam Jaremtsjoek een slecht weggekopte bal van Bruma enig mooi op de slof. Doelman Pervan was kansloos tegen de kanonskogel en Gent stond zomaar weer op gelijke hoogte.

Plots kregen we een echte wedstrijd met ook Wolfsburg dat weer aan de bak moest. Dat deden de Duitsers ook en bijna bracht Victor Wolfsburg weer op voorsprong op een lage voorzet van Weghorst. Maar de goal viel aan de overkant. De eerste Gentse hoekschop van de wedstrijd leverde meteen een goal op. Depoitre kwam goed voor zijn man en tikte de bal bijzonder fraai binnen: 1-2.

Een kwartier voor het einde was het pas echt janken voor Die Wölfe, want ook de tweede Gentse hoekschop resulteerde in een goal. Wolfsburg kreeg de bal niet weg en op aangeven van Lustig maakte Ngadeu er met een achterwaartse kopbal zowaar 1-3 van.

Wolfsburg wist niet wat het overkwam en schakelde een versnelling hoger. Gent ontsnapte tot 2 keer toe aan de aansluitingstreffer. Eerst haalde Odjidja een kopbal van William van de lijn. Op de daaropvolgende hoekschop keerde Plastoen dan weer een kopval van Weghorst op de lijn. Dichter bij een goal kwam Wolfsburg niet meer.