Gent krijgt hoogste studentenwoontoren van Vlaanderen

vrijdag 15 maart 2019 - 07:45
Thomas Van den Hoof
upkot
foto: Upgrade Estate
Projectontwikkelaar Upgrade Estate gaat tussen De Sterre en het Technologiepark een toren met studentenkamers bouwen. Zowat 300 studenten zullen er kunnen genieten van alle luxe én van een fitnessruimte en een kamer voor virtual realityspellen.

Gent zit duidelijk in de lift als studentenstad. Het aantal onderwijsrichtingen en studenten neemt jaar na jaar toe. "Op die groei willen wij inspelen met een eigentijds, kwalitatief aanbod van studentenkamers, zegt Nele Vandamme van projectontwikkelaar Upgrade Estate. Er is vooral nood aan goed beheerde studentenhuisvesting. Om versnippering tegen te gaan concentreren we alle studentenkamers daarom in één project."

Fitness

De woontoren wordt 65 meter hoog. Naast huisvesting zal het project ook ontspanning bieden, met onder andere een fitnessruimte en een terrein voor beachvolley. Er komt ook een ruimte waar de studenten virtual realityspelletjes kunnen spelen. De huurprijs voor een kot zal variëren tussen 365 en 480 euro per maand. Tegen oktober 2020 moet alles klaar zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!