Gent wil technologiehoofdstad worden van Vlaanderen

dinsdag 22 oktober 2019 - 06:13
Sarie Rooms
Schepen van Digitalisering Sofie Bracke (Open VLD)
Foto: Belga
De stad Gent wil zich de komende jaren meer profileren als technologische hoofdstad van Vlaanderen. Daarom investeert Gent 110 miljoen euro in de verdere digitalisering van de eigen stadsdiensten.

De stad Gent investeert fors in de verdere digitalisering van de stadsdiensten. Zo wil de stad de technologiehoofdstad van Vlaanderen worden. De digitalisering gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale IT-bedrijven, via investeringssteun

Boost voor de technologiesector in Gent

"We investeren in de eerste plaats die 110 miljoen euro in de digitalisering van de stadsdiensten om de dienstverlening voor de Gentenaars te verbeteren", legt schepen van Digitalisering Sofie Bracke (Open VLD) uit. "Daarnaast gaan we het samen met de IT-sector van Gent realiseren. Die is al zeer sterk, maar hierdoor kunnen we de sector nog een boost geven."

Bracke benadrukt dat Gent op deze manier bewijst dat het een van de meest toonaangevende economische steden in België blijft. "Het werd tijd dat we dat gegeven eens uitspeelden. Met dit meerjarenbudget zetten we de ambitie om de technologiehoofdstad van Vlaanderen te worden meer kracht bij."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!