Gent zegt 'nee' tegen vervuilende fossiele brandstoffen

donderdag 6 december 2018 - 13:24
Sarie Rooms
fossiele brandstoffen
Stad Gent zal als één van de eerste lokale besturen niet langer investeren in vervuilende fossiele brandstoffen. Ze gaat haar pensioenfondsen daarvoor herbekijken.

Geen investeringen meer

De stad legt geld opzij voor werknemers die met pensioen gaan. En dat doet ze in pensioenfondsen, wat eigenlijk beleggingen zijn. De stad kiest sinds kort al voor ethische beleggingen, dat betekent bijvoorbeeld niet investeren in wapenbedrijven. Maar, Gent gaat nu nog een stap verder. Jonas Busseniers van Greenpeace Gent legt uit: "We hebben belist om meer fossielvrij te gaan beleggen. Wat betekent dat? Dat er geen investeringen meer worden gemaakt in olie, gas, steenkool, ontginning en verbranding. Voor ons is dat goed nieuws, omdat de fossiele industrie een belangrijke speler is in de klimaatverandering. Daarom moeten de investeringen daarin er zoveel mogelijk worden uitgehaald."

Gent gaat nu eerst 18 miljoen euro fossielvrij investeren. De komende drie jaar wil de stad ook alle andere pensioenfondsen, goed voor miljoenen euro's, herbekijken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!