Gentenaar Tiesj Benoot ruilt Lotto-Soudal voor Team Sunweb

woensdag 14 augustus 2019 - 14:46
Amelie Outters
Tiesj Benoot
Foto: Radio 2
Wielrenner Tiesj Benoot gaat volgend seizoen voor een andere ploeg koersen. De 25-jarige Gentenaar verlaat Lotto-Soudal en ondertekent een contract van 2 jaar bij de Duits-Nederlandse formatie Team Sunweb.

Tiesj Benoot begon in 2015 zijn professionele carrière bij Lotto-Soudal. Nu acht hij de tijd rijp om andere oorden op te zoeken. Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Benoot gaat aan de slag bij Team Sunweb. Hij tekende er voor 2 seizoenen.

De Duits-Nederlandse ploeg staat bekend voor haar nuchtere aanpak en dat is precies wat Benoot zocht. "Ik was op zoek naar een team met een professionele en wetenschappelijke aanpak om nieuwe stappen te zetten in mijn carrière. Daarom heb ik voor deze ploeg gekozen", licht hij zijn beslissing toe.

"In eerste instantie kijk ik uit om met een sterke groep aan de start van de klassiekers te staan. Daarnaast wil ik me ook ontwikkelen als ronderenner."

Sunweb: "We volgen Benoot al een tijd"

Bij Sunweb zal Benoot onder andere met de Australische topper Michael Matthews koersen. Tom Dumoulin is het uithangbord van het team, maar de Nederlandse rondespecialist zou wel eens de overstap kunnen maken naar Jumbo-Visma.

"We volgen Tiesj Benoot al een tijd en hadden al een keer contact", vertelt ploegleider Marc Reef. "Sinds zijn debuut doet hij mee in de finales van de Vlaamse klassiekers, maar hij is ook een veelzijdige renner. Dat heeft hij al laten zien in de Tirreno en de Ronde van Zwitserland. Daarom willen we met hem ook resultaten boeken in de zwaardere rittenkoersen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!