Gentse confiserie Larmuseau krijgt nieuwe eigenaar

dinsdag 11 september 2018 - 16:04
Foto: Confiserie Larmuseau
Tanguy Serraes stopt na vijf jaar bij Confiserie Larmuseau. Zijn zakenpartner, Joeri Pergoot, zal het bedrijf overnemen.

Larmuseau staat bekend om zijn sneeuwballen. Niet van ijs, maar van opgeklopte boter, gehuld in chocolade en bestrooid met poedersuiker. Toen Tanguy Serraes het bedrijf in 2013 overnam van Johnny Larmuseau, de kleinzoon van de uitvinder van de sneeuwbal, had hij één doel: de sneeuwbal opnieuw op de kaart zetten. Dat lukte! Veel Gentenaars (her)ontdekten de lekkernij. Maar na 5 jaar stopt hij met het bedrijf. "Het was een goede leerschool, maar het is tijd voor iets nieuws", zegt hij.  Dat gecombineerd met een mooi bod op zijn bedrijf, gaf de doorslag.

Toekomstplannen heeft Tanguy nog niet, maar hij kijkt uit naar nieuwe uitdagingen. Of dat ook in de voedingssector zal zijn, maakt hem niet veel uit. Hij is een ondernemer en past zich aan aan wat er op zijn pad komt.

De smaak van de sneeuwballen gaat Tanguy zeker missen. Het werk zelf niet, zegt hij. “Missen doe je pas als je spijt hebt van iets, maar ik heb totaal geen spijt. Ik kan nog altijd met plezier de winkel binnenlopen.”

Zijn zakenpartner Joeri Pergoot zal vanaf nu de zaak verder uitbouwen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!