Gert De Mangeleer: 'Ik stond te vrijen op het kerkplein'
vr 23 feb. - 8:00
Het cultuurcafé van Dendermonde werd gisteren omgedoopt tot 'Cour & Jardin'. Joachim Heuvinck (links op de foto), de nieuwe uitbater, nodigde Gert De Mangeleer uit om de opening te voorzien van smakelijke gerechtjes.
Het was drie jaar geleden dat de sterrenchef nog in Dendermonde was. "Op weg naar hier kwamen de herinneringen onmiddellijk terug naar boven. Ik stond hier vroeger te vrijen op het kerkplein en nu zie ik hier een volledige andere generatie, die hetzelfde doet", vertelt Gert De Mangeleer.
Gert De Mangeleer groeide op in Appels, een deelgemeente van Dendermonde, maar hij bleef er niet plakken. Voor zijn koksopleiding trok hij naar Brugge. "Momenteel voel ik mij meer een Bruggeling, want mijn hele leven speelt zich daar af. Toch heb ik hele mooie momenten beleefd in Dendermonde. Of ik er ooit zelf een zaak zou beginnen? Dat is momenteel niet aan de orde, maar wie weet wat de toekomst brengt.".
Het is niet toevallig dat Gert De Mangeleer 'Cour & Jardin' komt openen, zegt Joachim Heuvinck, de nieuwe uitbater. "Ik ken Gert al heel lang. Wij gingen vaak na de repetitie met onze muziekgroep naar de frituur waar Gert toen als student werkte. Het was een soort wisselwerking: hij werd fan van onze groep en wij gingen af en toe bij hem eten.".
Gert De Mangeleer kwam het nieuwe etablissement openen, maar de vaste chef wordt Olivier Vandemeersche. Olivier is ook chef in restaurant 'Appelsveer' en zal alles bereiden. De gerechten krijgen een Dendermondse inslag, zo wordt er onder andere gewerkt met het streekbier 'Vicaris'. In 'Cour & Jardin' zullen ook eigen concertjes en expressie-avonden plaatsvinden.