Gestrande reizigers in Gent door problemen in Brussel

dinsdag 14 mei 2019 - 08:10
Adel Mouchalleh
Gestrande reizigers in Gent-Sint-Pieters
Foto: Radio 2
In Gent is er veel hinder door de problemen op de Noord-Zuidverbinding in Brussel. Daar is het treinverkeer in beide richtingen onderbroken. Oorzaak is een brand aan een elektrische seinkast ter hoogte van spoor 12 in Brussel-Noord.

Het incident is in volle ochtendspits geen goed nieuws voor de vele pendelaars richting Brussel. "Het treinverkeer is lam gelegd in de drukke Noord-Zuidverbinding op deze dinsdagochtend. Maar sinds 7.45u hebben we opnieuw vier sporen vrij in het station Brussel-Noord, dat wil zeggen 1/3 van de capaciteit. Een beperkt aantal treinen kan opnieuw via de Noord-Zuidverbinding rijden. Sommige treinen blijven plaatselijk omgeleid. Aan reizigers wordt gevraagd gebruik te maken van openbaar vervoer." Dat zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Ook in Oost-Vlaanderen problemen

De hinder blijft dus niet beperkt tot de Brusselse stations. Ook in Oost-Vlaanderen zijn er problemen. In het station Gent-Sint-Pieters zijn een aantal treinen afgeschaft, andere treinen lopen urenlange vertraging op. "Ik moet naar Brussel-Centraal voor een groot evenement in de Bozar, maar er rijden geen treinen nu. Ze raden ons aan om via Brussel-West en Schaarbeek te gaan, en daar dan het openbaar vervoer te nemen. Maar ik vrees dat er een overrompeling zal zijn daar", zegt een van de reizigers. Ook in Denderleeuw moeten reizigers geduld uitoefenen.

De NMBS raadt de mensen aan om hun website in de gaten te houden. Dat kan op door op deze link te klikken. Ze roepen de reizigers ook op de bus of de tram te nemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!