Herstelling kapotte klok aan station Gent Sint-Pieters duurt langer dan voorzien

vrijdag 8 november 2019 - 13:34
An Van Bost
Klok Gent Sint-Pietersstation
Bron: Radio 2
De klok in het torentje van het Gentse Sint-Pietersstation en het informatiebord in de inkomhal van het station zullen waarschijnlijk pas weer werken na nieuwjaar. De klok werkt niet meer sinds de blikseminslag van 1 oktober. Er zijn wisselstukken nodig om ze te repareren. Dat duurt langer dan voorzien.

Door de blikseminslag begin oktober die in de buurt van het Gentse Sint-Pietersstation insloeg, was het volledige besturingssysteem vernield. Het gaat dan ook niet om een gewone mechanische klok, maar een volledig computergestuurde klok. Ook het informatiebord in de inkomhal van het station hangt vast aan de mechaniek waardoor die ook niet meer werkt. De schade is vrij groot en er zijn wisselstukken nodig om die te herstellen. Die moeten komen van een firma buiten de nmbs.

Om die wisselstukken te bekomen moet de NMBS een hele procedure doorlopen, en dat neemt heel veel tijd in beslag. Het zal nog een aantal weken duren, en misschien zal het zelfs pas na nieuwjaar zijn dat de reizigers het uur zullen kunnen aflezen vooraleer ze hun trein willen halen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!