"Het wordt technisch nog beter dan '14-'18"

woensdag 22 augustus 2018 - 07:30
Margaux Bogaert
Vanaf 7 oktober is de musical '40-'45 te bewonderen in het pop-uptheater van Studio 100. Volgens regisseur Frank Van Laecke wordt de musical een technisch hoogstandje.

De musical '40-'45 vertelt het verhaal van een familie in de Tweede Wereldoorlog. Twee onafscheidelijke broers, Staf en Louis Segers, komen door een bepaalde keuze die ze maken recht tegenover elkaar te staan. 

Technisch hoogstandje

"Als je dacht dat '14-'18 technisch sterk was, dan zal je schrikken van deze musical.", zegt Regisseur Frank Van Laecke. "Deze musical is technisch 100 keer moeilijker dan de vorige. Er is een rijdende tribune met 1660 zitplaatsen die opgedeeld is in 8 segmenten. Elk segment rijdt autonoom rond.". Zo kan het dus dat je in het begin van de voorstelling helemaal rechts zit op de tribune en op het einde helemaal aan de andere kant. "Je zal de musical telkens vanuit een ander perspectief beleven.".

Je hebt meer contact, het is zeer intiem. Je zit echt volledig in de voorstelling!

Frank Van Laecke, regisseur

De musical kan rekenen op een topcast met onder meer Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Clara Cleymans. "Er zijn zo'n 12 voorstellingen per week. Dat vergt heel wat conditie en discipline van onze acteurs. Daarom werken we met twee groepen acteurs die elk 6 voorstellingen spelen.", aldus Frank Van Laecke. Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zullen wel elke voorstelling spelen. De muziek werd samengesteld door Will Tura en Steve Willaert.

Frank Van Laecke, ook wel gekend als "The Godfather van de Vlaamse musical", werd dit jaar 60. Maar hij denkt nog lang niet aan stoppen: "Zo lang het vuur in mij brandt, doe ik verder!".

De musical gaat in première op 7 oktober. Wie nog een ticket wil bemachtigen voor een van de voorstellingen moet snel zijn!

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!