Heusden Koers: Tim Merlier wint, André Greipel ontbreekt

dinsdag 13 augustus 2019 - 17:00
Amelie Outters
Tim Merlier wint Heusden Koers
Foto: Radio 2
Belgisch kampioen Tim Merlier heeft Heusden Koers gewonnen. Op de kermiskoers in Destelbergen ontbrak wel de grote trekpleister: Duits topspurter André Greipel. Hij had noodgedwongen op het allerlaatste moment moeten afhaken voor de wedstrijd, doordat de afscheidsceremonie van Bjorg Lambrecht langer duurde dan voorzien.

Om kwart over twee werd de start gegeven van de 70ste editie van Heusdenkoers, een kwartier later dan gepland. De organisatie had de wedstrijd een beetje uitgesteld, in de hoop dat topattractie André Greipel nog zou arriveren, maar dat bleek tevergeefs.

Smsje vanuit de kerk

Greipel was vorig jaar nog ploegmaat van Bjorg Lambrecht. Hij was dus aanwezig op de begrafenis, hij heeft er de kist helpen dragen. Maar door de enorme belangstelling en massale opkomst in Knesselare, raakte Greipel niet meer tijdig weg. Hij liet dat op het laatste moment weten aan de organisatie van de koers, met een smsje vanuit de kerk. “Het is heel jammer, maar volkomen begrijpbaar”, klinkt het bij de organisatie.

Merlier: "Kermiskoers winnen is moeilijk"

En zo schoten er niet veel grote namen meer over, want Heusden Koers valt tegelijk met de BinckBank Tour. Tim Merlier was wel van de partij, en won de wedstrijd. “Ik had het nooit gedacht, want een kermiskoers is heel moeilijk om te winnen. Het is nu echt wel een fantastisch seizoen aan het worden", aldus Merlier.

De koers in het centrum van Heusden werd vooraf gegaan door een minuut stilte voor Lambrecht.

renners op Heusden Koers

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!