"Holidaysitting": babysitters voor uw huis(dieren)

woensdag 31 oktober 2018 - 10:09
Adel Mouchalleh
Gino Sinnesael
Iedereen kent wel babysitters. Maar holidaysitters, dat is een ander verhaal. Dat zijn mensen die op jouw huis en eventuele huisdieren letten terwijl jij op vakantie bent.

Gino Sinnesael uit Dendermonde is sinds april op pensioen, na een carrière als onderofficier bij het Belgische leger. Om zeker te zijn dat hij niet in een zwart gat zou vallen, zocht hij een nieuwe hobby. "Na mijn loopbaan als onderofficier bij Defensie, mis ik iets “humanitairs” in mijn leven," zegt hij verder. En dat werd dan holidaysitting.

Werken op vakantie

Het leukste aan holidaysitting is volgens Gino het feit dat hij overal in ons land komt. "Ik ben overal geweest, in gemeenten van A tot Z. Op die manier kom je op plaatsen waar je anders niets te zoeken hebt," zegt hij. Maar het is ook wel hard werken. Zo verzorgt hij huisdieren, geeft hij planten water en onderhoudt hij de tuin, als dat nodig is. Hij doet dat wel niet gratis, maar hij houdt het geld niet voor zichzelf. "Alles wat ik verdien, gaat naar een goed doel in Indonesië. Ik heb gezien wat armoede doet met mensen, ik wil een steentje bijdragen aan een oplossing voor de armen daar."

Tijdens mijn militaire missies heb ik gezien wat oorlog en armoede allemaal kan veroorzaken. Daarom ben ik gelukkig dat ik mensen rechtstreeks kan helpen.

Gino Sinnesael

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!