KIES19: Speeltuin omsingeld door verkiezingsborden

woensdag 15 mei 2019 - 11:40
Manon Dupont
Verkiezingsborden in Dendermonde
Foto: Jo De Bock
In Dendermonde kunnen kinderen de speeltuin aan de Franz Courtensstraat maar moeilijk op omdat er overal verkiezingsborden omheen zijn gezet. Buurtbewoners stapten al naar de stad, de borden blijven staan tot na de verkiezingen.

Kinderen die in Dendermonde willen spelen aan de Franz Courtensstraat moeten tussen de verkiezingsborden kruipen om het touwenparcours op het speelplein te bereiken. De stad liet er grote houten aanplakborden plaatsen en daardoor is het pleintje zo goed als omsingeld.

"Sorry, het is voor de democratie!"

Buurtbewoner Jo De Bock klaagde dat aan maar kreeg geen gehoor. "Ik ga er elke dag wandelen met mijn hondje en plots zag ik die grote borden staan. Ze zijn lelijk en ze staan echt in de weg voor spelende kinderen". De stad liet al weten dat de borden gewoon blijven staan tot 26 mei. De Bock postte foto's van de borden online met de tekst "Sorry kindjes, maar het is voor de democratie!". 

Nieuw speelterrein 

Het nieuwe speeltuintje aan de Franz Courtensstraat is nog niet zo lang geleden ingehuldigd en moet het centrum extra aantrekkelijk maken. De verkiezingsborden vormen voor de kinderen alvast een extra uitdaging

Verkiezingsborden staan pal tegen de speeltuigen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!