Kindvriendelijke restaurants krijgen label in Gent

donderdag 11 oktober 2018 - 08:00
Anke Van Meer
Sinds gisteren hangt er bij vijftig restaurants in Gent een geel draakje met koksmuts op de gevel. Dat gele draakje is een label dat Gentse restaurants kunnen krijgen omdat ze gezinsvriendelijk zijn.

Horecazaken in Gent die kindvriendelijke maaltijden serveren en ervoor zorgen dat kinderen zich rustig kunnen bezighouden tijdens het wachten, maken kans op een label voor gezinsvriendelijkheid. Het label is een sticker waarop een gele draak met koksmuts staat. Horecabedrijven kunnen deze sticker op hun raam hangen om zo te laten zien dat kinderen zeker welkom zijn.

Bart Inghelbrecht van Puur Gent vindt de sticker een goede zaak. Hij werkte mee aan de criteria voor het label: “Het is belangrijk dat kinderen zich aan tafel rustig kunnen bezighouden. Zo kijken we of de zaak spelelementen voorziet en of er Wifi aanwezig is voor de iets oudere kinderen. Het is uiteraard ook belangrijk dat het eten gezond is en op maat van het kind. En daarnaast kijken we ook of er kinderporties worden aangeboden.”

Op de website van PUUR GENT kan je zien welke zaken het label hebben gekregen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!