Kompass Klub gaat tijdelijk dicht

woensdag 13 maart 2019 - 18:36
Laurens Bervoets
Foto: Facebook
De Gentse Kompass Klub gaat tijdelijk dicht. Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) sluit de nachtclub voor vier maanden. In januari viel in Kompass Klub een drugsdode.

Op 27 januari viel er een drugsdode in Kompass Klub. In februari startte de burgemeester van Gent, Mathias de Clercq, een procedure om de club tijdelijk te sluiten. Volgens de burgemeester waren er toen aanwijzingen dat er in de club vaker illegale drugsactiviteiten zouden plaatsvinden.

De club moet nu tijdelijk dicht voor vier maanden. Over twee maanden komt er een evaluatie van de sluiting. Als de uitbater voor een strenger drugsbeleid kan zorgen, is het mogelijk dat Kompass Klub dan alweer open mag.

Constructieve samenwerking

De uitbater van Kompass Klub, Jens Grieten, vindt het enorm jammer. Hij vraagt zich af of drugs geen algemeen probleem is. “Wij hadden dan ook gehoopt op een constructieve samenwerking met de stad.” Volgens hem nam Kompass Klub al maatregelen en hij richt zich nu tot de burgemeester: “Wat zijn volgens u dan wel maatregelen?”

Eind vorig jaar werd Kompass Klub nog de Beste Nachtclub van het land. Op de Elektropedia Awards volgde het toen de Brusselse club Fuse op.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!