Kunstwerken vernielen in Beveren

vrijdag 19 juli 2019 - 15:37
Adel Mouchalleh
Foto: Radio 2
Op het kasteeldomein Hof ter Saksen in Beveren loopt de tweejaarlijkse tentoonstelling "Beeldig Hof ter Saksen", en dit keer is het thema "Panic in Saksen Park." Je kan verschillende kunstwerken bewonderen, en bij sommige kan je zelf een deel knippen en meenemen naar huis.

Voor heel wat bezoekers van het kasteeldomein Hof ter Saksen in Beveren is het de eerste keer dat ze zo'n expo zien. Vooral de kunstwerken die vernield mogen worden, spreken tot de verbeelding: "Normaal gezien worden kunstwerken goed beveiligd en bewaard. Het is bijzonder dat we ze nu mogen vernielen," zegt een van de bezoekers.

Vandalisme is deel van het kunstwerk

Bij een aantal kunstwerken is het toegelaten om ze aan te raken en zelfs te vernielen, en dat is de bedoeling: "Het is een interactief kunstwerk. Er hangt een camera in de boom, en dat filmt hoe het kunstwerk stilaan verdwijnt. Mensen kunnen een stuk er af knippen en meenemen naar huis", leest een van de bezoeksters voor van het informatiebord bij het kunstwerk. Bij een ander kunstwerk moet je kasseien naar een marmeren blok gooien. "Dat is eens iets anders, we gaan dat zeker doen!" zegt een vrouw heel enthousiast.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!