‘Lang leve de muziek” ontvangt 40.000ste bezoeker

vrijdag 5 april 2019 - 16:29
Anke Van Meer
40.000ste bezoeker
Bron: Radio 2
De tentoonstelling 'lang leve de muziek' heeft na een klein half jaar haar 40.000ste bezoeker ontvangen. Dat is bijzonder want dat wil zeggen dat de tentoonstelling een ongelofelijk succes is. Grote musea ontvangen jaarlijks namelijk zo’n 100.000 bezoekers.

In de Sint-Pietersabdij in Gent kan je sinds oktober wandelen langs 60 jaar muziekgeschiedenis van de Lage Landen. Vrijdag ontving de tentoonstelling ‘Lang leve de muziek’, haar 40.000ste bezoeker.

Leuke verrassing

“Ik heb een mooi boeketje bloemen gekregen”, vertelt 40.000ste bezoeker Christine. “Het is een leuke verrassing. Ik vind het altijd leuk om goed ontvangen te worden. Behalve bloemen heb ik ook een zakje vol verrassingen gekregen. Ik heb nog niet echt gekeken wat daar allemaal inzit.”

Christine bezocht de expo omdat het voor haar een stuk nostalgie is: “Het is leuk om al die oude platen weer te zien. Maar ook de hits van nu vind ik heel interessant. Muziek zit in mijn lijf. In iedereen zijn lijf trouwens.”

Groot succes

Dat de Sint-Pietersabdij haar 40.000ste bezoeker mocht ontvangen getuigt van een ongelofelijk succes. Schepen van cultuur Sami Soughuir vond de tentoonstelling echt een knaller. “De Sint-Pietersabdij is niet gelegen in de museumbuurt en toch ontvingen we zoveel mensen. Als je dat vergelijkt met de jaarcijfers van de grote musea zoals het S.M.A.K en het MSK, dan komen er gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers en met deze tentoonstelling zitten we op een paar maanden tijd al aan 40.000.”

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!