Lebbeke neemt extra veiligheidsmaatregelen rond de ijspiste

dinsdag 10 december 2019 - 11:28
Sandra Stacius
Een lege schaatsbaan in Lebbeke
Foto: Facebook Lebbeke Wintert
Aan de ijspiste in Lebbeke komt er extra politietoezicht na incidenten. Agenten zullen er ook op toezien dat nachtwinkels geen alcohol verkopen aan minderjarigen. Vorig jaar waren er aan de ijspiste verschillende vechtpartijen en ook dit jaar was er - nog voor de opening - al een incident.

Nog voor de officiële opening van de ijspiste in Lebbeke zijn twee jongeren beginnen te bekvechten. Eén jongere zou afgeperst worden door de andere. Er ontstond wat tumult maar niemand raakte gewond. Toch neemt de gemeente Lebbeke het zekere voor het onzekere en neemt ze extra veiligheidsmaatregelen. Ze wil zo vermijden dat de sfeer er te grimmig wordt. Vorig jaar waren er aan de ijspiste verschillende vechtpartijen en opstootjes, vaak met een groepje minderjarigen.  Eén slachtoffer moest toen zelfs naar het ziekenhuis voor verzorging. 

Alcoholverbod en extra politie 

De gemeente gaat nu extra politie inzetten om de rust er te bewaren, zeker ook 's avonds zolang de ijspiste er ligt. "Ook hebben we de nachtwinkels verboden om alcohol te verkopen aan minderjarigen", benadrukt burgemeester Raf De Wolf (N-VA). Nachtwinkels die zich niet aan de regels houden en dus bijvoorbeeld toch pintjes verkopen aan -16-jarigen, kunnen gesloten worden. De maatregelen blijven van kracht tot zes januari

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!