Marie (8) voert actie tegen straatracers in Lokeren

maandag 19 augustus 2019 - 15:34
Ward Schouppe
Close-up Marie
Foto: Radio 2
In Lokeren is Marie (8) gestart met een affichecampagne tegen straatracers. In enkele straten in het centrum van de stad maken snelheidsduivels het 's nachts soms te bont en daar wil het meisje nu iets aan doen. Al zeventig buurtbewoners steunen de actie door een affiche voor het raam te hangen. Marie vraagt nu overleg met de politie en de burgemeester.

Marie woont in het centrum van Lokeren en kan sommige nachten niet goed slapen: "Er wordt veel geracet in onze straat en daardoor worden we soms in het midden van de nacht wakker. Dat is echt niet leuk." Het jonge meisje besloot zelf iets te proberen doen aan het probleem en maakte een affiche die ze met hulp van haar familie bij buurtbewoners verdeelde. "Ik heb een affiche gemaakt met daarop een typische racevlag en de boodschap: "Deze straat is geen racecircuit!". Op de affiche staat ook dat mensen die er ook zo over denken de affiche voor hun raam moeten hangen". 

Een succes

De affichecampagne van het meisje is in Lokeren een groot succes. Al zeker zeventig buurtbewoners hingen de affiche op. In totaal stak Marie 200 posters in evenveel bussen. De actie kreeg ook al veel respons. "Ik ben blij dat er zoveel reactie komt, hopelijk kan er daardoor iets veranderen.", zegt Marie hoopvol.  

Beeld van affiche

Politie en burgemeester op de koffie? 

Omdat affiches alleen het probleem niet zullen oplossen, gaat Marie nu nog een stukje verder. "Er is nu ook een nieuwe affiche gemaakt die automobilisten uitnodigt om bij ons thuis langs te komen en erover te praten. Ook de buren zijn uitgenodigd. We hebben ook de politiecommissaris uitgenodigd en de burgemeester. We gaan met hun koffie drinken... of iets anders.", glimlacht Marie.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!