Meccano-toren als oplossing voor parking 'brokkelbrug' Gentbrugge?

donderdag 10 januari 2019 - 09:24
Geert Houck
foto: Google street view
Door vallende brokstukken is de parking onder het E17-viaduct in Gentbrugge voor onbepaalde duur gesloten. Unizo wil dat de stad een tijdelijke parkeertoren optrekt op de vlakbij gelegen park-and-ride aan het Arsenaal.

Door de afsluiting van de park-and-ride Gentbrugge zijn heel wat parkeerplaatsen verdwenen, waardoor de parkeerdruk op de omliggende straten te groot is geworden. Ook de bussen van de Lijn die vroeger onder het viaduct gestald werden, nemen nu andere parkeerplaatsen in. UNIZO pleit daarom voor een parkeergarage op een bestaande parking in de buurt.

"Op korte termijn zien we een oplossing op de huidige park-and-ride Arsenaal langs de Brusselsesteenweg.", zegt Maarten Dobbelaere, voorzitter UNIZO Gentbrugge. "Daar kan relatief snel een parkeertoren opgetrokken worden met een meccano-constructie. Daardoor kan de capaciteit snel verhogen."

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw is niet tegen zo'n constructie, maar vreest dat de bouw toch niet zo snel kan gaan, omdat er nog geen vergunningen zijn. Als mogelijk alternatief ziet hij de vlakbij gelegen terreinen van de NMBS. "Op de voormalige werkplaatsen van de spoorwegen is nog wat ruimte vrij. Daar moeten we kijken met de NMBS of de bussen van De Lijn daar kunnen parkeren. Dan neemt ze tenminste al geen plaats meer in op straat."

Unizo vreest dat de park-and-ride onder de E17 nog lang gesloten zal zijn. De herstellingen aan het viaduct zullen wellicht pas in 2021 afgerond zijn.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!