Medestudenten Nina Derwael: "Ze is een echte inspiratiebron voor ons"

maandag 14 oktober 2019 - 13:48
Anke Van Meer
topsportschool
Foto: Radio 2
Nu het WK achter de rug is, kunnen de studenten van de topsportschool van Gent beginnen aan de voorbereidingen van de Olympische Spelen volgend jaar. Er worden tien gymnasten opgeleid, maar in Tokio zullen er zich maar vier kunnen bewijzen. Nina Derwael is één van hen.

Turnster Nina Derwael heeft voor het tweede jaar op rij goud behaald op het WK op de brug met ongelijke leggers. Dat is een knappe prestatie die zonder de topsportschool in Gent niet mogelijk was. Heel wat jonge beloftes worden daar zo’n zes à zeven uur per dag voorbereid op een leven als topsporter.

Olympische Spelen

“Je voelt dat de Olympische Spelen voor de deur staan”, vertelt Sofie Naert, trainer in de topsportschool in Gent. “Nina Derwael en de andere atleten die op het WK waren, zijn nu nog niet aan het trainen. Zij starten morgen pas. De Olympische Spelen zijn hier altijd voelbaar, want wie te jong is om komend jaar geselecteerd te worden, traint hier, met 2024 in het achterhoofd. We hebben er zin in. Iedereen zal het uiterste van zichzelf geven. Het zal dus een toffe sfeer zijn om in te werken.”

Jonge Nina

“Het was heel snel duidelijk dat Nina veel potentieel had”, vertelt Sofie Naert die de junioren traint. “Wat ik me vooral herinner, is dat Nina heel snel leerde. Ze was ook wel emotioneel op die leeftijd. Ze was een harde werker, maar een perfectionist. Als het niet onmiddellijk goed was, dan was ze niet tevreden.”

Inspiratiebron

“Ik was heel blij voor Nina Derwael, maar ik durfde bijna niet te kijken. Het was heel stresserend”, vertelt een jonge topsporter. Ze heeft er net een training op zitten en hoopt om later zelf op de Olympische Spelen te kunnen staan. “Mijn favoriete toestel is de brug”, vertelt een ander meisje. “Nina Derwael is dus echt wel een inspiratiebron voor mij!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!