MIA's kleuren Oost-Vlaams

vrijdag 1 december 2017 - 06:37
Oscar and the Wolf
De genomineerden voor de Music Industry Awards zijn bekend en vooral Oost-Vlaamse artiesten maken kans op de muziekprijzen. Topfavoriet is Oscar and the Wolf met frontman Max Colombie uit Ronse. De groep is maar liefst 6 keer genomineerd. Eind januari worden de MIA's uitgereikt.

Topfavoriet voor de MIA's is Oscar and the Wolf met frontman Max Colombie uit Ronse. De band sleepte een recordaantal nominaties in de wacht. Dit jaar kwam het tweede album van Oscar and the Wolf uit. "Infinity" was de langverwachte opvolger van het succesdebuut "Entity".  Oscar and the Wolf is genomineerd in de categorieën album, auteur/componist, live act, pop, solo man en videoclip. 

Soulwax (de broertjes Dewaele uit Gent) is de tweede grote kanshebber met vijf nominaties. Stephen en David Dewaele maakten in 2017 een comeback als Soulwax met het album "From Deewee", waarvoor ze samenwerkten met drie drummers. Soulwax kan prijzen in de wacht slepen in de categorieën album, artwork, dance, live act en videoclip. Ook Stuff, de band van Lander Gyselinck uit Gent, heeft vijf nominaties: alternative, artwork, groep, live act en muzikant.

Bazart, met frontman Mathieu Terryn uit Gent, verzamelde drie nominaties, onder meer in de categorie Nederlandstalig. Vorig jaar was de band nog de grote winnaar van de MIA's: ze gingen met 5 beeldjes naar huis. Ook Lindsay uit Ninove en Isabelle A uit Gent sleepten elk één nominatie in de wacht. 

 

Milo Meskens

En ook de hoofdprijs 'Hit van het jaar' kan dit jaar naar een Oost-Vlaming gaan. Milo Meskens uit Deinze sleepte een nominatie in de wacht met z'n hit "New Beginning". Hij neemt het op tegen Blanche met "City Lights", Regi met "Where did you go (summer love)" en Van Echelpoel met "Ziet em duun". Meskens sleepte nog een nominatie in de wacht, als doorbraak van het jaar. 

Het publiek kan hier stemmen in de categorieën alternative, dance, doorbraak, groep, Nederlandstalig, solo vrouw, solo man, urban, Vlaams populair en hit van het jaar.  De muzieksector beslist wie de MIA's krijgt in de categorieën album, artwork, auteur/componist, live act, muzikant en videoclip. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!