Na een zomer zonder zwemmen opent nieuw zwembad Ronse eindelijk de deuren

vrijdag 27 september 2019 - 14:53
An Van Bost
Zwembad in Ronse
Foto: website Stad Ronse
Het nieuwe zwembad van Ronse opent komend weekend de deuren. Eind juni sloot het oude zwembad al de deuren. De opening is dan ook een opluchting voor heel wat zwemlustige Ronsenaren die een zomer lang niet konden zwemmen.

Muziek in de glijbaan

Het nieuwe zwembad heeft heel wat meer te bieden dan het oude 50-jarige bad. Dat werd 'een bakske met water' genoemd, maar dat is nu helemaal anders. Er zijn tien banen, waarvan acht wedstrijdbanen, over een breedte van 20,5 meter op 20 meter. Het volledige zwembad is voor zowel schoolzwemmers als voor mensen met een beperking toegankelijk.

Zwembadbeheerder Christophe De Paepe:"Naast het grote bad hebben we er ook een recreatieve zone in gestoken, met kleine badjes van 60 cm, 40 cm en 20 cm diepte. Er is een familieglijbaan van 15 meter lang en een buisglijbaan van 50 meter lang." Die laatste is heel erg interactief:"Als je van boven start kan je kiezen welke muziek er afspeelt in de glijbaan, en die wordt gecombineerd met lichteffecten. Een totaal ander concept dus dan we voordien hadden. Het oude zwembad was een beetje vooroorlogs, en nu zijn we mee met de laatste nieuwe trends."

Bijna 9 miljoen euro

Het nieuwe bad heeft een kostplaatje van bijna 9 miljoen euro, maar dat is het waard, vindt Christophe De Paepe: "Met de allernieuwste technieken, ook met het oog op duurzaamheid wisten we dat dat veel geld ging kosten." Maar dat gaat niet doorgerekend worden aan de zwemmers:"De toegangsprijzen zijn wel iets duurder dan ervoor omdat het nieuwe zwembad veel meer te bieden heeft, maar we blijven schappelijk in prijs."

Het nieuwe zwembad van Ronse ligt naast Sportcomplex 't Rosco, en opent op zondag 29 september officieel de deuren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!